Om Urban Björn

Vem är jag och vad är Business As Equals?

Karriärpodden #164 från februari 2020: Lyssna här 

BayInCo (Be All You Can Be): Lyssna här 

OxyTalk: Urban medverkar - Se videon

Jämställdhet för tillväxt, nr 20 Lyssna här 

Fannys förebilder nr. 133: Lyssna här 

International women in business: Lyssna här 

Inkluderingspodden: Lyssna här 

The Evolution Exchange Podcast (Shaun Hughes) Lyssna här

Health for Wealth, avsnitt nr 268 Lyssna här

Jag är ekonom och har arbetat som chef och ledare under många år inom finanssektorn, främst inom Investment Banking, och senaste åren inom HR-området där mitt intresse och fokus hamnade på Jämställdhet, Mångfald och Inkludering - och hur man kan få detta att fungera i praktiken. Under 2018 var jag Head of D&I på Swedbank Group och genomförde där Workshops på temat med 55 ledningsgrupper och över 1.000 chefer.  

Idag har jag hjälpt ytterligare drygt 70 företag (under snart 4 år), som vill ta ett rejält kliv i praktiken med att få den fulla (affärs)potentialen av Jämställdhet, Mångfald och Inkludering. +3000 chefer och ledare har jag fått möjligheten att träna i Inkluderande Ledarskap.

Jag ansvarar också för Diversity & Inclusion inom Executive HUBs Advisory Board och är initiativtagare till Diversity Charter Swedens verksamhet i Göteborg. Jag är även mentor till Bahati, Hussam, Wissam, Veronika och Abdirizak inom ideella föreningen Öppet Hus. Sedan 2022 är jag också en del av konsultgruppen Oxy Group som syresätter organisationer.